Interview met nieuw BMM lid Merel Aaftink

Dag Merel, aangenaam kennis te maken en welkom bij de BMM Vereniging!

1. Kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben geboren in Eindhoven, maar heb het overgrote deel van mijn jeugd in Maarssen gewoond. Op mijn 18ben ik naar Versailles, Frankrijk, gereisd om een jaar als au pair te werken. Na dit “gap year” ben ik aan het Utrecht Law College de bachelor rechtsgeleerdheid gaan volgen, om vervolgens voor de liefde naar Groningen te verhuizen. Daar ben ik afgestudeerd en sinds 2013 werk ik als advocaat bij Trip Advocaten en Notarissen (en ja, de liefde is er nog steeds!)

 

2. Zo te horen heb je een rondreis door Nederland gemaakt en uiteindelijk besloten om in Groningen te blijven. Wat heeft Groningen voor jou wat de rest van Nederland niet heeft?

Groningen is een bruisende stad met veel mooie plekken, restaurantjes en inspirerende start ups. Alhoewel ik eerlijk moet bekennen dat ik de Utrechtse grachten en de terrassen op 't Neude en het Ledig Erf - zeker met de eerste lentezon op komst - nog wel eens mis (en daarom ook regelmatig opzoek), geniet ik enorm van het wonen en werken in Groningen. Groningen biedt een mooie combi van een ontspannen stad, leuke mensen en mooie natuur. Zo woon ik niet ver van het Paterswoldse meer, waar je ook heerlijk kunt genieten van de prille lentezon op het terras of vanaf het water in een zeilboot.

 

3. Hoe zou je jezelf in het kort omschrijven?

Betrokken, vrolijk, energiek en doortastend.

 

4. Hoe ben je de IE-recht wereld ingerold en waarom heb je juist voor IE-recht gekozen?

Mijn carrière als advocaat ben ik begonnen in het arbeidsrecht, maar enige tijd geleden kreeg ik de kans om intern over te stappen naar het IE-recht. Die uitdaging heb ik met beide handen aangegrepen: het IE-recht is een dynamisch, modern rechtsgebied wat nog volop in ontwikkeling is. De spanning tussen juridische- en commerciële belangen maken het rechtsgebied in mijn ogen extra interessant.

 

5. Wat verwacht je van je lidmaatschap van de BMM Vereniging?

Ik kijk uit naar het ontmoeten van vakgenoten om ervaringen mee uit te wisselen en kennis te delen.

 

6. Wat is je favoriete merk of model en waarom?

Coolblue vind ik een inspirerend merk. In relatief korte tijd heeft dit bedrijf een sterk merk weten neer te zetten. Eigentijds, humoristisch en speels, zonder de kwaliteit van dienstverlening uit het oog te willen verliezen.

 

7. Wat doe je graag in je vrije tijd?

Reizen! Ik ben gek op het opdoen van nieuwe ervaringen en spontane ontmoetingen. Zo heb ik het afgelopen jaar nog met een camper getrokken door de Verenigde Staten, de prachtige stranden van Sardinië bezocht en de kou in Finland getrotseerd.

 

8. Waarvoor kunnen wij je ’s nachts wakker maken?

Een rijpe, vers gesneden mango.

 

9. Wie of wat vind je inspirerend?

Puurheid, oprechtheid: mensen die vanuit hun eigen overtuiging of visie handelen en daarbij dicht bij zichzelf blijven