Interview nieuw BMM lid Michael De Vroey

Dag Michael, aangenaam kennis te maken en welkom bij de BMM Vereniging!

1. Kun je iets over jezelf vertellen? (achtergrond, beroep..)

Ik ben advocaat bij het Antwerpse kantoor van Baker McKenzie en specialist in IE-zaken. Ik ben in 2008 begonnen aan de balie in Brussel bij het advocatenkantoor Van Bael & Bellis. In februari 2011 ben ik overgestapt naar Baker McKenzie en de balie in Antwerpen. Ik haal beroepsmatig het meeste voldoening uit het verdedigen van een standpunt, het ontwikkelen van argumenten en het oplossen van een complex juridisch probleem. Dus ben ik als advocaat wel op mijn plaats. Ik heb een vrouw, Charlotte, en twee zoontjes, Victor (3.5) en Matisse (1).

 

2.       Hoe zouden je vrienden en familie je in het kort omschrijven?

Mijn familie en vrienden omschrijven mij als gestructureerd en punctueel, recht voor de raap, vlot in de omgang en enthousiast. Soms ook ongeduldig en impulsief.

 

3.       Hoe ben je de IE-recht wereld ingerold en waarom heb je juist voor IE-recht gekozen?

In het laatste jaar van mijn rechtenstudie begon ik na te denken over de toekomst en welke richting ik na mijn studies wilde uitgaan. Ik wist dat ik nog verder wilde specialiseren, bij voorkeur in het buitenland. Ik had op dat moment net een academische opleiding klassieke gitaar achter de rug en ook als deejay kon ik mij muzikaal volledig uitleven. Op de brug tussen recht en muziek kwam ik uit bij de auteursrechten, en zo bij uitbreiding het IE-recht. Ik heb mij vervolgens ingeschreven voor een LL.M. Intellectual Property bij King's College in London. De deejay-carrière heb ik opgegeven, maar de passie voor het IE-recht is gebleven.

 

4.       Wat verwacht je van je lidmaatschap van de BMM Vereniging?

 Ik verwacht via de BMM voornamelijk interessante contacten te leggen met concullega's uit de Benelux en hoop daarnaast kennis op te doen en te delen tijdens de bijeenkomsten en in het BMM Bulletin.

 

5.       Wat doe je als je niet aan het werk bent?

Als ik niet aan het werk ben, ben ik hoogstwaarschijnlijk bij mijn gezin. In het weekend lees ik de krant en speel ik voetbal in clubverband. Ik volg het Belgische en internationale voetbal op de voet en in de winter hou ik van een shortski met familie, vrienden of collega's. Als ik in het buitenland ben, koop ik al eens een vinylplaat om aan mijn collectie toe te voegen.

 

6.       Welk talent of welke eigenschap zou je graag willen bezitten?

Ik zou soms liever wat bedachtzamer en geduldiger zijn. Eerst denken, dan ageren. Ik hou er ook van als mensen gevat reageren, waarbij je denkt 'touché' en moeite hebt om je lach te bedwingen. Ik ken weinig mensen die dat kunnen, en het zouden er wat mij betreft meer mogen zijn.

 

7.       Wat zou je graag nog eens willen doen maar is er tot nu toe nog niet van gekomen?

Ik zou graag nog eens van de Bloukransbrug springen in Zuid-Afrika, één van de hoogste bungee jumps ter wereld. Een onvergetelijke ervaring.

 

8.       Wie of wat bewonder je?

Ik heb bewondering voor ondernemers en alleenstaande ouders. Ondernemers omwille van hun doorzettingsvermogen, incasseringsvermogen en gedrevenheid. Om hun project te realiseren zijn ze bereid opofferingen te doen en risico's te nemen die anderen niet durven nemen. Ze nemen als makers, inspirators en vernieuwers een belangrijke rol op in de maatschappij. Alleenstaande ouders omdat de combinatie van werk en kinderen grootbrengen met twee al niet eenvoudig is, laat staan alleen.

 

9.       Wil je tot slot nog iets kwijt?

Ik kijk er naar uit om de BMM leden op de volgende bijeenkomst te ontmoeten. Aarzel niet om met mij te connecteren op LinkedIn.